Çocuklar İçin Kitaplar: Alev Saçlı Çocuk


Gelişen yeniçağda kitapların da gelişime açık olması ve bir o kadar da farklı bir bakış açısı ile  okuyucuya hitap etmesi önemlidir.  İşte tam bu noktada kitap raflarındaki kitapları araştırıp sizlerle paylaşacağım.

 Kitabımızın baş kahramanı Frida,  uzun alev renginde  saçları var. Frida hayatını Anna teyzesi ve Kedisi ile birlikte geçirmektedir. Her şey evdeki gibi sakin ve huzurlu gitmemektedir ve kendi sosyal hayatı içinde  saçları kendisine birkaç sorun yaratmaktadır.  Çünkü saçları diğer insanların ki gibi normal bir saç değildir. Bu alev renkli saçların bir büyüsü ve bir  tılsımı vardır.

indir (1)Fakat bir gün saçları hakkındaki sırrı öğrenir ve bunu kullanmaya başlar. Tabi ki bundan sonra hayatındaki değişimler de peşini bırakmaz. Daha sonra okuduğu bir kitabın arasından bir zarf bulur.  Bu bir mektuptur ve Frida’nın babasındandır.  Frida mektubu okur ve büyük bir maceraya kendini hazırlar. Fakat bu sırada kendisi ile ilgili başka bir yeteneğini daha  keşfetmiş olur.  Kitapta Frida nın amacına ulaşmak için neler yaptığını ve bu amaç için nasıl yardım aldığını keyifle okunmaktadır. Kitabın resimleri hem akışkan okunmasını hem de görsel anlamın oturmasını sağlamaktadır.

 9-11 yaş için uygun olan Alev Saçlı Çocuk kitabı, özellikle çocuklarda hayal gücünün gelişmesi için tavsiye edilebilir. Renkli resimleri,  kısa ve anlaşılır  cümleleri ile bu kitap çocukların eğlenceli ve akıcı bir kitap okuma alışkanlığına devam etmesini sağlayacaktır. Bununla beraber farklı olmanın getirdiği dışlanmayı ve  hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını düşündürten bir kitaptır.

 kitapvecocuk

Çocuk kitaplarının en sevilen yazarlarından birisi olan Christine Nöstlinger, 1936 yılında Viyana’da doğmuştur. Viyana Uygulamalı Sanatlar Akademisi’nde öğrenim gören yazarın yüzün üstünde kitabı ve makalesi vardır. İşte Türkiye’de en sevilen kitaplarından bir kaçı; Küçük Korsan İşbaşında, Aklından Düşünceler Geçen Çocuk, Kim Takar Salatalık Kral’ı, Konrad ya da Konserve Kutusudan Çıkan Çocuk, Konuk Değil Baş Belası, Lollipop, Susi ve Paul’ün Gizli Günlükleri küçük kitap okurlar için önerilebilir.

 Kitapla, gelişimle ve sevgiyle kalın J

 

 

Kitabın Adı : Alev Saçlı Çocuk

Yazarı : Christine Nöstlinger

Resimleyen : Human Korman

Çeviri : Suzan Geridönmez

Yayınevi : Günışığı kitaplığı

Sayfa : 88

Okuma yaş aralığı : 9 – 11 yaş 

Önceki İçerikİpek Yolu İstanbul’dan Geçti
Sonraki İçerikAşk Şehri Venedik
Zeliha Dağhan
Barış Manço’nun “Dağlar Dağlar” şarkısının çıktığı zaman diliminde dünyaya "Merhaba" demişim. Okumayı, yazmayı, şarkı söylemeyi ve gerçek yaşam hikayelerini izlemeyi çok seviyorum. Genç görünmek ve gençlerle birlikte olmak bana Öğrenci ve Kariyer Koçluğu yolunu açtı ve mesleğimde keyifle çalışmaya devam ediyorum. Yazar değilim fakat bildiklerimi yazarak paylaşıyorum.“İnsan insanın merhemi olur” öğretisiyle yaşamdan aldıklarımı sevgiyle size veriyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz