Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo geçtiğimiz nisan ayında paralı scooter’ların şehir içinde kullanımları konusunu halk oylamasına götürmüştü. Ve oylama sonucunda paralı scooter’ların kullanımı Paris sokaklarında yasaklanmıştı. Bu önemli kararın ardından Anne Hidalgo bu sefer de Paris’in twitter(X) hesabından çıkmasına karar verdi. Ve bu kararını “Paris twitter’ı terk ediyor” diyerek duyurdu. Anne Hidalgo, paylaşımında neden bu kararı aldığına dair tam bir bilgi vermiyor. Ancak paylaştığı mesaj şöyle:
“Maskulinist, cinsiyetçi ve toksik bu sosyal medya ağını terk etmekten ve artık bu olağanüstü hal ve her şeye her zaman anında tepki verme diktatörlüğünde yer almayacağımızdan dolayı çok mutluyum.
Gözleriniz sadece beğeni sayısına odaklanmış bu kanalizasyonda hayattta kalmak yerine; gezin, okuyun, yazın, tartışın; gerçek demokrasi budur.
Twitter (x) gerçeğin karikatüründen başka bir şey değil.
Paris şehrinin twitter’ı terk etmesi düşünülerek verilmiş bir karar.
Bu karardan dolayı gururluyum.”
Paris şehrinin X hesabına girildiğinde hesabın kapatılmış olduğu görülüyor. Şehir hakkında bilgi almak isteyen gazeteciler ve Parisliler için farklı hesaplar oluşturulmuş durumda. Anne Hidalgo 2023 yılında “manipülasyon, istismar, yanlış bilginin yayılması, trol saldırısı” gibi nedenlerle kişisel hesabını kapatmıştı.






















