Adettendir, yeni bir yıla girerken hediye alırız yakınlarımıza. Eğer farklılık peşinde
koşanlardansanız size dört önerimiz var. Mutlu yıllar.
İstanbul Martıları
Uzun yıllardan beri mücevher ve obje tasarımı alanlarında çalışan, ve pek çok uluslararası ödüle sahip olan tasarımcı Özlem Tuna’nın ‘İstanbul Martıları’ isimli mücevher ve masa üstü ev objelerinden oluşan yeni koleksiyonu Design Zone’da sergileniyor. Özlem Tuna, hazırladığı yeni koleksiyonunda, İstanbul’ un simgelerinden biri olan ‘martılar’ı mücevher ve masa üstü ev aksesuarlarında (kahve, çay ve espresso setleri…) farklı bir şekilde yorumlamış. Özlem Tuna, İstanbul Martıları için şunları söylüyor.
”Giderek hızlanan yapılaşma ve şehir yaşamı yüzünden İstanbul, doğadan her geçen gün daha da uzaklaşıyor. Şehirde yaşayanlara doğayı hatırlatan tek şey artık İstanbul Boğazı ve martılar. Biz İstanbul Martıları koleksiyonu ile İstanbul’un her zaman bir parçası olarak kalacak martıları, hayatımıza daha çok katalım istedik.‘
‘İstanbul Martıları’ mücevher koleksiyonunda Tuna 18K altın , 925 gümüş ve inci kullanılmış. Koleksiyonda ‘Martılar’ İstanbul’da yaşayan insanlar ile özdeşleştiriliyor. İnci ise İstanbul’u temsil ediyor. Yeni koleksiyonunda, Özlem Tuna Tasarım ekibinden tasarımcı Burcu Büyükünal’ın da tasarımları da yer alıyor.
Özlem Tuna: Design ZoneAdres: Ali Baba Türbe Sokak, No:21/4 Nuruosmaniye – İstanbul
Tel: 0 212 527 9285 info@ozlemtuna.com www.ozlemtuna.com
Ağaçtan Heykeller
Ağaçtan çalışmalarını ‘duvar panoları’ ve ‘iç mekan masa üstü’ heykelleri olarak iki ana grupta tasarlayan ve yontan Ahmet Yazıcı sanat çalışmalarına hayatının geç bir evresinde (emekliliğinde) başlamış olmakla birlikte sürekli sanat dünyasının içinde oldu. Ağaçtan heykel yapmayı seçmesindeki en büyük etken, yontuya renk dünyasının sonsuz güzelliğini de katabilmek olduğunu söyleyen sanatçı, heykellerinde genellikle çok sert bir ağaç olan huş ağacını (Baltic Birch)tercih ediyor. Bu malzemede diğer ağaç türlerinde zamanla ortaya çıkan çatlama vs gibi deformasyonlar oluşmuyor. Heykellerini ‘duvar panoları’ ve ‘iç mekan masa üstü’ heykelleri olarak iki ana grupta tasarlayan ve yontan sanatçının heykellerine tek kelimeyle hayran kalıyor insan. Soyut çalışmaların yanı sıra çok klasik tarzda yontulmuş heykeller ve duvar panoları da sanatçının çalışmaları arasında yer alıyor. İster kendiniz için ya da sevdiğiniz, değer verdiğiniz bir kişi için çok hoş, keyifli bir seçenek.
Sanatçıya ulaşmak için Kültür Sanat Ajansı’nı arayabilirsiniz. Tel: (0 216) 449 65 94
Kitap İle Sohbet’e Ne Dersiniz?
Yasemin Sungur her salı, 11.30-13.30 arası İstanbul oyuncak Müzesi’nde Kitap ile Sohbet etkinliği düzenliyor. Müzede, her hafta katılımcılar bir araya gelerek bir ay boyunca bir kitabı okuyor, satır aralarında dolaşıyor, irdeliyorlar ve zaman zaman yazarlar da davet ediliyor. Daha sonraki aylar yeni kitaplar okunuyor. Şimdiye kadar Sabahattin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’sı, Salah Birsel’in ‘Boğaziçi Şıngır Mıngır’ı, Mehmet Zaman Saçlıoğlu’nun ‘Sur ve Gölge’si, Duygu Asena’nın ‘Kadının Adı Yok’ ve Emre Caner’in ‘Kaplumbağa Terbiyecisi-Osman Hamdi Bey’in Romanı’ gibi kitaplar okundu. İşte size bir seçenek daha. Yeni yılda bir arkadaşınızı, yakınınızın elinden tutup ‘Kitap ile Sohbet’e katılın. Hem kendinize hem de ona çok hoş bir sohbet hediye edin, üstelik konusu da kitap.
Bilgi almak ve kayıt yaptırmak için.
Telefon edin, (0 216) 359 45 50 – 51
Mail yazın, info@istanbuloyuncakmuzesi.com
Adres: Ömerpaşa Caddesi Dr. Zeki Zeren Sokağı No:17 Göztepe / İST
4 Kitap 4 Keşif
Evet, çok klasik ama en ufuk açıcı, en iyi, en faydalı… En’leri çoğaltabiliriz. Lafı çok uzatmayalım. Size 4 kitap ve dolayısıyla 4 de yeni keşif vaat ediyoruz. Bir tanesi bir fotoğraf albümü, Selim Güneş imzalı Lodoslar Kenti: İstanbul. İkinci kitap, Burçak Evren’in editörlüğünde Türkçe ve İtalyanca hazırlanan ‘İstanbul’daki İtalyan İzi’ adlı bir çalışma; 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın ilk yarısı arasında İstanbul’ a gelip bu kentte iz bırakmış olan ressam, heykeltıraş, mimar, müzisyen, eczacı, doktor başta olmak üzere çeşitli İtalyan sanatçı ve bilim adamlarını bir araya getiriyor. Bir diğeri Dr. Ali Rıza Bilginer’in yazdığı ve fotoğraflarını çektiği Çamlıca: İstanbul’da Kalan Yaban Yaşamın Son Bahçesi. Kitap Küçük Çamlıca Bahçesi’nin çiçekleri, ağaçları, kelebekleri, kuşları ile hiç bilmediğimiz büyülü güzelliklerini gözler önüne seriyor. Yazarın bir diğer kitabı da yine kendisinin fotoğraflarını çektiği Cilo & Satlar. Hep terörle bildiğimiz Cilo ve Satlar’da farklı bir bakışla bizi gezdiriyor, düşündürüyor. İster dostlara, arkadaşlara, isterseniz de toplu yeni yıl hediyeleriniz için…
Bu 4 kitaba www.kultursanatajansi.com sitesinden sahip olabilirsiniz.
Kitapları edinmek için satis@kultursanatajansi.com’a sipariş vermek yeterli.
Ayşe Dural