53. Antalya Film Festivali’nde Sona Yaklaştıkça Heyecan Artıyor

Bu yıl 53. kez düzenlenen Antalya Film Festivali’nde ulusal yarışma jürisi bugün ve yarın; Seren Yüce’nin yönettiği ‘Rüzgarda Salınan Nilüfer’, Derviş Zaim’in yeni filmi ‘Rüya’, Ayhan Salar’ın ilk filmi ‘Eşik’ ve Barış Kaya ve Soner Caner’in Berlin’de prömiyer yapan filmi  ‘Rauf’uizledikten sonra  değerlendirmeye geçecek.

53. Antalya Film Festivali Başladı

Jüri şu ana kadar Mehmet Can Mertoğlu’nun Cannes’da dünya prömiyeri yapan ve Saraybosna Film Festivali’nden En İyi Film Ödülü kazanan ilk filmi ‘Albüm’, Türkiye sinemasının önemli yönetmenlerinden Yeşim Ustaoğlu’nun yönettiği ‘Tereddüt’, Gözde Kural’ın ilk filmi ‘Toz’, Mete Gümürhan’ın yönettiği belgesel ‘Genç Pehlivanlar’, Kıvanç Sezer’in bol ödüllü ilk filmi ‘Babamın Kanatları’, Ümit Köreken’in yönettiği ‘Mavi Bisiklet’, oyuncu Rıza Sönmez’in yönettiği ilk film ‘Orhan Pamuk’a Söylemeyin Kars’ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var’, Tayfur Aydın’ın imzasını taşıyan ‘Siyah Karga’ yı izledi.

Ulusal yarışma bölümünde 12 filmin değerlendirileceği yarışmanın  jüri başkanlığını yönetmen Semih Kaplanoğlu üstleniyor. Dünya sinemasının yeni örneklerine, ulusal projelerin yapımcılarla bir araya geldiği Forum bölümüne ve belgesel ve kısa film seçkilerine de yer veren festival, 23 Ekim’de kapanış gecesiyle bitecek.

53. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma jürisi; oyuncu Mehmet Özgür, Altın Portakallı oyuncu Beste Bereket,  casting direktörü Harika Uygur, yapımcı Sabahattin Çetinmüzisyen Orhan Topçuoğlu ve Uluslararası Tromsö Film Festivali’nin direktörü Martha Otte yer alıyor. Uluslararası Yarışma jürisi Hugh Hudson başkanlığında Andie MacDowell, Rutger Hauer, Najwa Najjar, Nursel Köse, Wash Westmoreland ve Mirsad Purivatra’dan oluşuyor.

Seher ÖZEN KARADENİZ

Önceki İçerikMemleket İsterim, Çorbada Tuzu Olsun…
Sonraki İçerikMetin Hara’nın Yeni Kitabı: “DEM”
İletişimci /Eğitmen. Okur, yazarım. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde lisans, Gazetecilik bölümünde de yüksek lisans eğitimi aldım. İstanbul’da gazeteci olarak başladığım çalışma hayatımı, halkla ilişkiler sektöründe medya ilişkileri yöneticisi olarak sürdürdüm. Yavaş kent olduğunu düşünerek 2007 yılında Antalya’ya yerleştim. Büyükşehir Belediyesi’nin Tarih Vakfı’nın danışmanlığında sürdürdüğü Kent Müzesi Projesi’nde görev aldım. Proje vesilesiyle hem kenti, hem de insanın geçmişle olan ilişkisini nereden kurması gerektiğini öğrendim. Belleğin kıymetini, tarihin sadece kahramanların hayatı üzerinden yazılamayacağını/yazılmaması gerektiğini kavradım. Bu kavrayışla kentimle ilgili fullantalya ve businessantalya kent bloglarında röportaj yapıp kent yazıları yazıyorum. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde iki yıl süreyle ‘Kurum Kimliği’ ve ‘Medya Planlama’, yaygın eğitim merkezlerinde ‘İletişim’ dersleri verdim. Halen kent içindeki en büyük yeşil alanı olan Zeytinpark’ta ‘Doğada İletişim, Doğayla İletişim’ başlılığıyla iletişim eğitimleri veriyorum. www.martidergisi.com’da 2012 yılından beri kitap yazıları, insan hikayeleri, kent yazıları, zaman zaman da gezi yazıları yazıyorum. Yaşam boyu öğrenme tam bana göre deyip AÖF Sosyal Hizmetler bölümünü bitirdim. Halen Sosyoloji bölümü 4. sınıf öğrencisi olarak öğrenim hayatımı sürdürüyorum. Evliyim ve 13 yaşında bir oğlum var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz