ÇGD Akdeniz’den “Kadın ve Medya” Paneli

Kadınlar medyayı tartışıyor.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Kadın ve Medya” paneli düzenleyecek. Etkinlik, 7 Mart Pazar günü 15.00-17.00 saatleri arasında zoom üzerinden dinleyicilerle buluşacak. Panele cgdakdeniz@gmail.com adresinden mail yoluyla kayıt yaptırılarak katılım sağlanacak.

Moderatörlüğünü gazeteci Vahide Yanık’ın yapacağı panelde, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, Bianet Yayın Yönetmeni Nazan Özcan, Deutsche Welle’den gazeteci Burcu Karakaş ve ev sahibi ÇGD Akdeniz Şube’nin yönetim kurulu üyesi gazeteci Müzeyyen Yüce konuşmacı olarak katılacak.

Panelde öncelikle haber üretiminde kadın olmak ve haberin öznesi olarak kadın olmak konuları tartışılacak. Medyada baskın eril zihniyetin haberde kadınları nasıl ele aldığına, haber üretimini gerçekleştirirken neleri görmezden geldiğine ve nasıl bir dil kullanıldığına, tüm bunların kadın tarafında yarattığı yıkıma ve medyadaki cam tavan algısına bakılacak. Kadın odaklı bir habercilik anlayışının neden ve nasıl olması gerektiği de işlenecek.

Panelistlerden TKDF Başkanı Canan Güllü haberdeki dilin kadına nasıl yansıdığını, Bianet Yayın Yönetmeni Nazan Özcan ise medyada kadın temsili ve yöneticiliği anlatacak. Gazeteciler Burcu Karakaş kadın ve toplumsal cinsiyet odaklı haberciliği, Müzeyyen Yüce ise sahada kadın gazetecilerin yaşadıklarını ele alacak.

Önceki İçerik“Size Özel” İndirim
Sonraki İçerikKadın İstihdamında Beyaz Havlu Atıldı!
İletişimci /Eğitmen. Okur, yazarım. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde lisans, Gazetecilik bölümünde de yüksek lisans eğitimi aldım. İstanbul’da gazeteci olarak başladığım çalışma hayatımı, halkla ilişkiler sektöründe medya ilişkileri yöneticisi olarak sürdürdüm. Yavaş kent olduğunu düşünerek 2007 yılında Antalya’ya yerleştim. Büyükşehir Belediyesi’nin Tarih Vakfı’nın danışmanlığında sürdürdüğü Kent Müzesi Projesi’nde görev aldım. Proje vesilesiyle hem kenti, hem de insanın geçmişle olan ilişkisini nereden kurması gerektiğini öğrendim. Belleğin kıymetini, tarihin sadece kahramanların hayatı üzerinden yazılamayacağını/yazılmaması gerektiğini kavradım. Bu kavrayışla kentimle ilgili fullantalya ve businessantalya kent bloglarında röportaj yapıp kent yazıları yazıyorum. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde iki yıl süreyle ‘Kurum Kimliği’ ve ‘Medya Planlama’, yaygın eğitim merkezlerinde ‘İletişim’ dersleri verdim. Halen kent içindeki en büyük yeşil alanı olan Zeytinpark’ta ‘Doğada İletişim, Doğayla İletişim’ başlılığıyla iletişim eğitimleri veriyorum. www.martidergisi.com’da 2012 yılından beri kitap yazıları, insan hikayeleri, kent yazıları, zaman zaman da gezi yazıları yazıyorum. Yaşam boyu öğrenme tam bana göre deyip AÖF Sosyal Hizmetler bölümünü bitirdim. Halen Sosyoloji bölümü 4. sınıf öğrencisi olarak öğrenim hayatımı sürdürüyorum. Evliyim ve 13 yaşında bir oğlum var.